'Betalingsachterstanden vroeg ontdekken om erger te voorkomen'

LELYSTAD • Wo 11 december 2019 | 19:40 • Woensdag 11 december 2019 | 19:40

Met het 'Op tijd erbij-team' dat woensdagmiddag is opgericht, hopen de gemeente Lelystad en tal van maatschappelijk organisaties financiële problemen bij inwoners vroeg te ontdekken. Zo kan voorkomen worden dat mensen in grotere problemen komen.

De ervaring leert dat mensen pas laat aan de bel trekken als er betalingsachterstanden ontstaan. Daardoor stapelen de problemen alleen maar op. In het ergste geval worden mensen uit hun woning gezet.

Verschillende organisaties waaraan betaald moet worden, zoals nutsbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en woningcorporatie Centrada geven betalingsachterstanden door aan het 'Op tijd erbij-team'. Maatschappelijke organisaties als Sociaal Wijkteam Lelystad, IDO, Humanitas en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland kunnen dan in gesprek gaan met de mensen die nog rekeningen open hebben staan. Als er hulp nodig is kan die worden gegeven.

Lelystedelingen die in problemen zijn of denken te komen hoeven niet te wachten op de komst van het 'Op tijd erbij-team'. Als er behoefte bestaat aan een gesprek, kan die worden aangevraagd bij het Financieel spreekuur van de gemeente.

Wethouder John van den Heuvel is blij met de samenwerking: "Door elkaar tijdig te informeren over betaalachterstanden en deze signalen te bundelen, helpen we inwoners op weg die het financieel niet meer overzien. We voorkomen op deze manier dat mensen nog verder in de schulden komen. Dat geeft hen weer lucht om na te denken over stappen die genomen moeten worden om betaalachterstanden te voorkomen."

Ondertekening overeenkomst 'Op tijd erbij-team'. Foto: Fotostudio Wierd

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel