'Samenwerking moet einde maken aan lange wachttijden in de zorg'

LELYSTAD • Vr 13 december 2019 | 6:45 • Vrijdag 13 december 2019 | 6:45

Het ziekenhuis St Jansdal en de Kroon Kliniek gaan samenwerken. Volgende week wordt de Kroon Kliniek, gespecialiseerd in maag, darm en leverklachten, in hartje Lelystad officieel geopend. Volgens Jaap Driest, maag-darm-leverarts bij het St Jansdal, is de samenwerking hard nodig.

Er zijn veel patiënten met maag-darm-leveraandoeningen. “Het zijn er meer dan we ingeschat hadden”, zegt Driest. “Als je bij de huisarts komt met darmklachten, wil je niet drie maanden wachten op een poli-afspraak of onderzoek”. Volgens Driest moet de samenwerking tussen St Jansdal en de Kroon Kliniek daar een eind aan brengen.

Driest: “Mensen die problemen hebben kunnen direct voor darmonderzoek naar de Kroon kliniek verwezen worden. En als er dan bijvoorbeeld een grote poliep in de dikke darm wordt ontdekt, dan kan die patiënt nu voor een vervolgbehandeling in het St Jansdal”.

Maar de wachttijd voor maag-lever-darmpatiënten in het St Jansdal is erg lang. Volgens Driest heeft dat te maken met de krappe personele bezetting waardoor patiënten niet snel geholpen kunnen worden. “We zijn druk bezig met het werven van maag-darm-leverartsen en verpleegkundigen”.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel