Opnieuw partij minder in gemeenteraad

LELYSTAD • Di 17 december 2019 | 21:38 • Dinsdag 17 december 2019 | 21:38

De gemeenteraad van Lelystad telt opnieuw één partij minder. Raadslid Eric van Luxemburg, die in november vorig jaar uit de CDA-fractie stapte en sindsdien de eenmansfractie Lokaal Lelystad vormde, heeft zich aangesloten bij de InwonersPartij.

"Het is belangrijk dat we met sterke gemeenteraadsfracties de stad Lelystad een sprong voorwaarts brengen", stelt Van Luxemburg. "Ik herken mij in deze partij die zich nadrukkelijk inzet voor de belangen van alle inwoners." Met de komst van Van Luxemburg telt de InwonersPartij vanaf nu 4 raadsleden.

Fractievoorzitter Luc Baaten heet Van Luxemburg van harte welkom. "Wij als fractie zijn tot de conclusie gekomen dat de heer Van Luxemburg in positieve zin een bijdrage zal leveren. Wij hopen op een mooie en prettige samenwerking."

Opnieuw eenmansfractie die verdwijnt
Nu de eenmansfractie die Van Luxemburg als Lelystad Lokaal vormde verdwijnt, telt de Lelystadse raad nog vijftien partijen. Vorige maand besloten de eenmansfracties Lijst Schopman en Lelystads Belang ook al de krachten te bundelen. Met zeventien partijen was de Lelystadse raad de meest versplinterde van heel Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel