Vader gezin blij met oppakken verdachte vuurwerkbom

URK • Wo 18 december 2019 | 17:37 • Woensdag 18 december 2019 | 17:37

Blij dat hij is opgepakt. Zo reageert Jan Bos, de vader van het Urker gezin van wie het huis anderhalve maand geleden werd verwoest door een vuurwerkbom.

Een 28-jarige man uit Urk werd dinsdag door de politie aangehouden. De identiteit van een tweede verdachte is bekend bij de politie, maar die is nog niet aangehouden.

Het was voor Bos en zijn gezin de afgelopen weken een zware tijd. "Je moet veel regelen. Ik ben na twee weken weer aan het werk gegaan, maar ook tijdens mijn werk moest ik veel regelen." De kinderen van Bos waren erg van slag door de aanslag. "Ze moeten er veel aan denken tijdens school en ze hadden in het begin ook erg veel moeite om in slaap te komen."

Rechtszaak
Mocht de 28-jarige verdachte voor de rechtbank verschijnen, dan wil Bos daar graag bij zijn. "Mijn vraag blijft toch: waarom? Als ik de gelegenheid krijg om enkele vragen aan de verdachte te stellen, ga ik dat zeker doen."

Op drie locaties gezocht
De politie meldt dat er dinsdagochtend op drie locaties is gezocht. De aangehouden man is in een bedrijfspand aan het Foksdiep aangetroffen. De straat is eerder genoemd in het onderzoek. Rond drie uur in de nacht van de aanslag zette een auto daar twee mensen af. In een uitzending van Opsporing Verzocht werd geprobeerd om de identiteit van die personen te achterhalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel