Ruim een ton subsidie voor virtual reality en speeltoestellen

SCHOKLAND • Do 19 december 2019 | 21:56 • Donderdag 19 december 2019 | 21:56

Gemeente Noordoostpolder heeft 116.408 euro vrijgemaakt voor het voormalige eiland Schokland. Met het subsidiebedrag worden virtual reality schatkijkers, nieuwe routes, apps en speeltoestellen gerealiseerd. Dat wordt aangelegd door Stichting Flevo-landschap en Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Het voormalige eiland Schokland staat symbool voor het leven van de Nederlanders en hun strijd tegen het water. Ondanks dreigde overstromingen, leefden er eeuwenlang mensen. In de bodem zijn graven, dijksystemen, terpen en resten van kerken te vinden.

Vaker subsidies
Geregeld gaan er subsidies naar het gebied. In april maakte de provincie 2,5 miljoen euro vrij voor onder meer de vernatting van het gebied. De bodem verdroogt en verzakt waardoor archeologische resten gevaar lopen.

Ook trok het Rijk nog 12 miljoen euro uit voor plannen rondom Schokland. Dat geld wordt gebruikt om archeologische vindplaatsen te behouden en om nieuwe natuur en toeristische voorzieningen aan te leggen. De provincie, gemeente Noordoostpolder, Waterschap Zuiderzeeland en Flevo-landschap dragen samen ook 14,6 miljoen euro bij aan dat project.

Flevo-landschap en Cultuurbedrijf Noordoostpolder vragen ook nog een Leadersubsidie aan. Dat is een Europese subsidie voor projecten die de leefbaarheid van het landelijk gebied vergroten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel