Kamervragen over leveringsproblemen hulpmiddelen

NOORDOOSTPOLDER • Ma 23 december 2019 | 14:49 • Maandag 23 december 2019 | 14:49

De SP heeft Kamervragen gesteld over de problemen met de verstrekking van hulpmiddelen aan wmo-clienten. De partij noemt als voorbeeld de situatie van een vrouw in Emmeloord, die vier maanden haar huis niet uit kon omdat haar aangepaste rolstoel niet kon worden geleverd.

De SP wil van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid weten of hij het acceptabel vindt dat mensen de dupe worden van financiële problemen van leveranciers.

De partij vraagt de minister ook hoe lang hij al op de hoogte is van de problemen die spelen bij het Hulpmiddelencentrum, de leverancier van hulpmiddelen in Noordoostpolder, Urk en Dronten.

De SP wil ook duidelijk hebben of er ook in andere gemeenten problemen met de levering van hulpmiddelen zijn. De minister wordt tot slot gevraagd op welke manier hij de problemen gaat oplossen en hoe cliënten die in de tussentijd in de problemen zitten zullen worden geholpen.

Ook Nationale Ombudsman slaat alarm
De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen heeft de minister ook opgeroepen om snel met een oplossing te komen.
Volgens de ombudsman spelen de problemen vooral in gemeenten die een contract hebben met de hulpmiddelenleverancier met betalingsproblemen.

Alternatieven als een overstap naar een andere leverancier zijn volgens de Ombudsman gecompliceerd, onder meer vanwege overnameproblemen of Europese aanbestedingsregels.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel