Nieuwe leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen

FLEVOLAND • Do 2 september 2021 | 17:20 • Donderdag 2 september 2021 | 17:20

De gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder hebben een nieuwe overeenkomst gesloten voor de levering van Wmo-hulpmiddelen zoals scootmobielen en rolstoelen. Er zijn twee partijen gekozen die aan de eisen voor levertijd en service voldoen: Welzorg en Medipoint.

Welzorg was al een tijdje verantwoordelijk voor de levering van Wmo-hulpmiddelen in de gemeenten. De organisatie werd ingeschakeld voor een overbruggingstijd nadat de voormalige leverancier Hulpmiddelencentrum (HMC) niet aan de verplichtingen voldeed. Gebruikers moesten vaak lang wachten op de levering en reparatie van hulpmiddelen. De gemeenten hebben toen de samenwerking met HMC beëindigd en in Welzorg een nieuwe tijdelijke partner gevonden die wel de gewenste kwaliteit kon leveren.

De gemeenten zijn daarna op zoek gegaan naar een oplossing voor de lange termijn, waarbij gebruikers goede service en zekerheid zouden krijgen. Om niet afhankelijk te zijn van één leverancier, wilden de gemeenten twee partners vinden.

Wethouder Marian Uitdewilligen van Noordoostpolder is blij dat er twee gevonden zijn 'die goede kwaliteit kunnen leveren voor een redelijke prijs'. "Gelukkig hebben we hiermee de zorg voor onze inwoners weer goed geregeld, na een periode waarin sprake was van onzekerheid en slechte dienstverlening", aldus de wethouder.

Voor gebruikers van inmiddels geleverde hulpmiddelen verandert er niets. Welzorg blijft voor hen het aanspreekpunt. Medipoint levert de hulpmiddelen en bijbehorende service voor nieuwe klanten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel