Alle hulpmiddelen in drie gemeenten nu via Welzorg

FLEVOLAND • Di 8 september 2020 | 19:18 • Dinsdag 8 september 2020 | 19:18

Hulpmiddelenleverancier Welzorg heeft dinsdag ook alle uitstaande rolstoelen, scootmobielen en andere wmo-hulpmiddelen in de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Dronten overgenomen. Dit betekent dat alle inwoners met zo'n hulpmiddel vanaf nu bij Welzorg terecht kunnen voor reparatie en onderhoud. Mensen die dit aangaat, krijgen hier snel een brief over.

Nieuwe cliënten die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning in aanmerking kwamen voor een hulpmiddel, kregen dit de afgelopen tijd al door Welzorg geleverd. Maar voor de middelen die in het verleden door voorganger het Hulpmiddelencentrum waren uitgegeven, was nog geen overeenkomst.

Het Hulpmiddelencentrum ging in april failliet. In de maanden daarvoor waren er al veel klachten over het bedrijf. Zo kon het Hulpmiddelencentrum bepaalde spullen door financiële problemen en achterstanden niet meer leveren. Voor de gemeenten was dit een probleem omdat zij een exclusieve deal met de leverancier hadden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel