Extra geld voor hulpmiddelencentrum, wethouder kijkt kat uit de boom

NOORDOOSTPOLDER • Wo 5 februari 2020 | 13:03 • Woensdag 5 februari 2020 | 13:03

Om de leveringsproblemen van hulpmiddelen zoals rolstoelen een halt toe te roepen, heeft het Hulpmiddelencentrum een kapitaalinjectie van de huidige investeerder gekregen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge in antwoord op vragen van de SP in de Tweede Kamer. Inwoners van Noordoostpolder, Dronten en Urk werden de afgelopen tijd de dupe van de problemen.

Door het extra geld kan het Hulpmiddelencentrum achterstallige rekeningen aan leveranciers betalen. De verwachting is dat daardoor de uitlevering van bijvoorbeeld krukken en rollators weer op gang komt. Ook werkt het bedrijf aan een plan om in de verdere toekomst zonder problemen hulpmiddelen te kunnen blijven leveren.

Wethouder Marian Uitdewilligen van Noordoostpolder is voorzichtig over de vraag of de levering nu weer soepel gaat verlopen. "Op dit moment hebben wij nog geen effecten gemerkt van de kapitaalinjectie. We hopen de komende tijd verbetering te gaan zien."

De wethouder houdt de komende tijd de vinger aan de pols over de samenwerking met het Hulpmiddelencentrum. "Het contact en de samenwerking op de werkvloer tussen de medewerkers van de gemeente en die van het hulpmiddelenbedrijf is op zich prima. Maar als zij aangeven binnen twee weken geen hulpmiddel te kunnen leveren aan een cliënt, dan stappen wij meteen naar een andere leverancier."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel