'Vaccinatiegraad niet omlaag door sluiting consultatiebureau'

NOORDOOSTPOLDER • Di 24 december 2019 | 12:13 • Dinsdag 24 december 2019 | 12:13

De sluiting van enkele consultatiebureaus in dorpen in Noordoostpolder zal er niet toe leiden dat ouders hun kinderen minder vaak laten inenten. Dat verwacht wethouder Marian Uitdewilligen. De consultatiebureaus in Creil, Ens, Marknesse en Tollebeek gaan per 1 januari dicht.

De wethouder reageerde maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering op zorgen van de politiek. De SP sprak de vrees uit dat de geplande sluiting van de bureau's tot een lagere vaccinatiegraad zou leiden. Maar volgens de wethouder is bij eerdere sluitingen, in andere dorpen, gebleken dat dit niet gebeurt.

De ChristenUnie/SGP en CDA vrezen dat de sluiting ten koste gaat van de leefbaarheid in de dorpen. Jonge ouders zouden hierdoor minder mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten.

Volgens de wethouder zal de komende tijd met de zorggroep Oude en Nieuwe Land en alle dorpen gekeken worden of ouders op een andere manier met elkaar in contact kunnen worden gebracht.

De ChristenUnie/SGP is blij met deze extra aandacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel