2019 was het jaar van; Papapapapa, warmterecord en repen chocola

FLEVOLAND • Wo 25 december 2019 | 12:00 • Woensdag 25 december 2019 | 12:00

Wat hield Flevoland bezig het afgelopen jaar? December is een goede maand om de balans op te maken. Welke berichten, filmpjes en foto's werden het meest geliked, gedeeld en bekeken?

Wat bekeken we op Facebook?
Aan het einde van dit jaar heeft Omroep Flevoland op Facebook 45.000 volgers. We zochten uit welke filmpjes het meest geliked, gedeeld en bekeken werden.

Nummer 3: Het verhaal van de 99-jarige Opa Joop uit Almere. De oude man haalt al meer dan dertig jaar het oud papier op in het centrum van de stad. Het fragment heeft bijna 470.000 mensen bereikt.


Nummer 2: In september was de Almeerse brandweer druk met het redden van een paard. Het paard kwam in de sloot terecht bij de manege Pampushout. Met veel mankracht lukte het uiteindelijk het dier op het droge te krijgen. Het filmpje kon rekenen op een bereik van meer dan 500.000 kijkers.


Nummer 1: Het werd nog nooit zo heet, als deze zomer. Op 25 juli werd er een nationaal hitterecord gebroken. Werken in een kas is dan ook niet zo fijn. Daarom zochten de medewerkers van Tobias Bromelia's wat verkoeling. Het filmpje bereikte meer dan 730.000 bezoekers.



Wat vonden we het leukst op Instagram?
Omroep Flevoland plaatst sinds dit jaar korte nieuwsvideo's op Instagram. Maar op de pagina vinden ruim 13.000 volgers ook de mooiste natuurfoto's uit Flevoland. Vooral de foto's van Urk blijken het goed te doen. Let op: door een technisch probleem zijn op de app mogelijke niet alle Instagramposts te zien. In dat geval kunt u op de hyperlinks in de tekst klikken.

Nummer 3: Deze prachtige foto van de maan boven het water bij Urk deed het goed. De foto werd 490 keer geliked.


Nummer 2: Deze fotobewerking van de vuurtoren op Urk staat op plek twee. Deze weerspiegeling in combinatie met de prachtige lucht kreeg 564 likes.


Nummer 1: We zijn gek op lekker eten en als je daarmee 30 repen chocola kunt winnen, dan wagen we graag een gokje. De foto werd 1169 geliked. Uiteindelijk won Robert de Vries (naamgenoot van onze weerman) uit Emmeloord de repen.



Wat zagen we op YouTube?
Op YouTube zijn alle nieuwsvideo's die de omroep maakt terug te zien. Dit zijn de meest populaire filmpjes van dit jaar. De filmpjes werden rond de 100.000 keer bekeken.

Nummer 3: Levenslang voor Naoufal F. voor aansturen moord op Ali Motamed. Deze video staat op nummer drie. De twee mannen die de liquidatie hebben uitgevoerd, Anouar A. en Moreo M., kregen eerder al 20 en 25 jaar celstraf voor de moord.



Nummer 2: Op deze plek staat de video van een Emmeloords gezin dat na de vakantie hun auto als wrak aantrof bij Schiphol. De familie schat de schade op zo'n tienduizend euro.



Nummer 1: De meest bekeken video van dit jaar komt uit Almere. Daar werd in augustus een man neergeschoten in de Dokkumlaan. Een buurtbewoner omschreef op haar manier hoe de schoten klonken. Hier werden meerdere parodieën van gemaakt op de site Dumpert. Dit is mogelijk een verklaring van de hoge bezoekersaantallen.



Veelgedeeld nieuws op Twitter
Op Twitter staan weer hele andere berichten hoog genoteerd. In 2019 heeft Omroep Flevoland meer dan 25.000 volgers.

Nummer 3: De eerste beelden van de brand in een windmolen in Zeewolde werd vaak bekeken. De omgeving werd afgezet, omdat vallende wieken gevaarlijk zijn. Het bericht kreeg bijna 100 likes en 12 retweets.


Nummer 2: De zwartepietendiscussie hield de gemoederen in Nederland ook dit jaar weer bezig. Werd het Zwarte-, roetveeg-, of regenboogpiet? In Flevoland hielden de meeste sinterklaascomités zich aan de traditionele kleur. Het bericht werd 125 keer geliked en 33 keer geretweet.


Nummer 1: Ondernemer en tv-persoonlijkheid Annemarie van Gaal wordt informateur in Flevoland. Zo kopte de populairste tweet van 2019 in maart. Het bericht werd 251 keer geliked en 57 keer geretweet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel