Bonifatiusspeld voor Hans Hobijn

ALMERE • Do 2 januari 2020 | 20:26 • Donderdag 2 januari 2020 | 20:26

De hoogste Almeerse onderscheiding, de Bonifatiusspeld, is dit jaar uitgereikt aan Hans Hobijn. Hij kreeg de prijs donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente opgespeld door burgemeester Franc Weerwind.

De Bonifatiusspeld wordt sinds 1983 éénmaal per jaar uitgereikt aan een persoon die zich in de ogen van het college van burgemeester en wethouders op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Almeerse samenleving.

Hobijn zet zich al jaren in voor SOGA, het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere. Hij begon een spreekuur en helpt mensen met het invullen van formulieren rond de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De zilveren speld beeldt Bonifatius uit als bisschop met een in goud uitgevoerd evangelieboek boven zijn hoofd. Volgens de overlevering probeerde hij met dit boek de zwaardstoten van de heidense Friezen af te weren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel