Stadsboer Navis krijgt Bonifatiusspeld: 'onvermoeibaar en enthousiast'

ALMERE • Ma 2 januari 2023 | 21:30 • Maandag 2 januari 2023 | 21:30

Herman Navis heeft maandagavond de Bonifatiusspeld gekregen uit handen van waarnemend burgemeester Ank Bijleveld. De uitreiking vond plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere in Kunstlinie.

Navis maakt zich al 40 jaar op allerlei terrein verdienstelijk in de stad. Hij is stadsboer en kweekt onder meer biologische veldbonen. Hij stond aan de basis van bijvoorbeeld het Oogstfeest, het Jazz Below The Sea Festival, Stichting Almeriaantje en Het Levende Huis. Volgens waarnemend burgemeester Ank Bijleveld deed en doet niemand ooit tevergeefs een beroep op hem. "Of het nu gaat om kleine zaken zoals helpen verhuizen en het bieden van opslagruimte. Of om het verzorgen van overlevingspakketten met aardappelen, uien en wortelen".

Navis opende in 2014 een nieuwe stadsweide met 17 vleeskoeien bij Veluwsekant West en zorgde in de winter van 2018 voor een ijsbaan in nieuwbouwwijk Nobelhorst. Kinderen zullen de stadsboer ook kennen vanwege het maisdoolhof in Almere. "Een voorloper en trekker, onvermoeibaar en enthousiast", zo omschreef Bijleveld hem.

De Bonifatiusspeld wordt sinds 1983 uitgereikt aan een inwoner van de stad of een organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de lokale samenleving. De afgelopen jaren ging de speld naar onder andere Adri Bax, Jan Dirk Pruim, Hans Hobijn, Martin Ort en Els van Boxtel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel