Bonifatiusspeld voor griffier Jan Dirk Pruim

ALMERE • Za 2 januari 2021 | 20:07 • Zaterdag 2 januari 2021 | 20:07

Griffier Jan Dirk Pruim van gemeente Almere heeft dit jaar de Bonifatiusspeld gekregen. Dat is de hoogste onderscheiding die de stad kent. Hij wordt jaarlijks toegekend aan iemand wiens inzet belangrijk is voor de stad en de inwoners. Pruim: "Het is voor mij een prachtige onderscheiding. Ik heb het werk met veel liefde en plezier gedaan."

De speld werd uitgereikt door burgemeester Weerwind. Dat was te zien in de speciale nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Die werd dit jaar vanwege de coronamaatregelen gehouden via een filmpje dat de gemeente online heeft gezet.

"Als collega, als griffier, heb ik jou ongelofelijk leren waarderen", zei de burgemeester tijdens de uitreiking. "Je bent een echte steenbok, zeg ik wel eens, die op zijn rots kijkt, naar beneden, en de boel in de gaten houdt." Die typering 'echte steenbok' is Pruim wel eerder gegeven. "Maar of ik het nou van boven naar beneden kijk, dat doe ik niet," zegt Pruim in een reactie. Verder roemt de burgemeester de betrokkenheid van de griffier en hoe hij durft te pionieren.

De speld is vanuit de gemeente en het gemeentebestuur dan ook een blijk van waardering voor Pruim, die nog tot mei bij de gemeente actief is. Daarna gaat hij met pensioen. "Ik zeg niet 'O jee nu val ik in een zwart gat! Er is nog zoveel moois. Ik blijf Almere meer dan gemiddeld volgen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel