VisNed: doel MDV is 'zero-impactkotter'

URK • Ma 13 januari 2020 | 17:08 • Maandag 13 januari 2020 | 17:08

"Het is een modern schip en klaar voor de visserij van de toekomst", dat zegt Pim Visser van belangenorganisatie VisNed over het nieuwe schip MDV2. Omroep Flevoland volgt deze week de bouw van de Metanoia. Het elektrische schip is een onderdeel van een groter plan om de Noordzeevisserij te verduurzamen. Het uiteindelijke doel is een zogenoemde 'zero-impactkotter'.

Deze 'zero-impactkotter' bestaat nu enkel op de tekentafel van onder andere TNO, TU Delft en de Universiteit Utrecht. Volgens VisNed mag dit visserijschip van de toekomst geen impact hebben op het milieu en de zeebodem. Daarnaast is het voor de bemanning veiliger. Wanneer de zero-impactkotter de zee op gaat, is niet duidelijk. Volgens Visser is het een groot project dat nog jaren gaat duren.

MDV staat voor Masterplan Duurzame Visserij. De MDV1 en de opvolger MDV2 zijn varianten vanuit dit masterplan. De zero-impactkotter is volgens Visser net een stap verder dan de huidige versies uit de MDV-vloot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel