Ruzie over overlast zou hebben geleid tot dood Erkamps

ALMERE • Za 18 januari 2020 | 9:46 • Zaterdag 18 januari 2020 | 9:46

De strafzaak tegen de 38-jarige Gershwin V. uit Almere die ervan wordt verdacht zijn bovenbuurman Patrick Erkamps te hebben doodgeslagen zal op 27 maart inhoudelijk worden behandeld. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek afgerond. Op verzoek van de advocaat zal de vriendin van de verdachte nog worden verhoord.

Het OM verdenkt V. van moord. Hij zou de 38-jarige Erkamps vorig jaar op 26 mei hebben opgewacht bij een tankstation aan de Markerkant in Almere vlakbij de plek waar beide mannen woonden. Erkamps zou van achteren zijn aangevallen en meerdere keren met een honkbalknuppel zijn geslagen. Ook zou V. tegen het hoofd van Erkamps hebben geschopt. Het slachtoffer overleed twee dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Pieter Baan Centrum
V. heeft afgelopen tijd in het Pieter Baan Centrum gezeten waar hij psychiatrisch werd onderzocht. Maar V. heeft daaraan niet willen meewerken. Op de vraag van de rechter waarom hij dat weigerde, wilde V. niet antwoorden. "Ik wil pas praten tijdens de inhoudelijke behandeling", zei hij.

Erkamps en V. hadden al langere tijd ruzie. Het zou met name om overlast gaan. De avond voor de aanval met de honkbalknuppel is de politie bij beiden langs geweest omdat zij een conflict over vuilnis zouden hebben.

Spijtbetuiging
V. betuigde tijdens de pro-formazitting spijt aan de ouders van Erkamps die aanwezig waren. "Ik vind het heel erg", zei hij. De ouders en de broer van Erkamps zullen tijdens de inhoudelijke behandeling een slachtofferverklaring uitspreken.

Op 27 maart gaat de zaak verder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel