Rechtszaak over dood Patrick Erkamps dient eind september

ALMERE • Wo 17 juni 2020 | 14:31 • Woensdag 17 juni 2020 | 14:31

De rechtszaak tegen een 38-jarige Almeerder die ervan wordt verdacht zijn bovenbuurman Patrick Erkamps te hebben doodgeslagen, is op 30 september. Er wordt de hele dag voor uitgetrokken. Tot die tijd blijft de verdachte vastzitten. Dat maakte de rechtbank in Lelystad woensdag bekend tijdens een voorbereidende zitting.

Tijdens de zitting in september zullen de nabestaanden waarschijnlijk een slachtofferverklaring voorlezen. Ook liet de rechtbank weten dat er camerabeelden zijn, waarop te zien is dat de verdachte Erkamps met een honkbalknuppel te lijf gaat. Het is nog niet zeker of de rechtbank die beelden zal tonen.

Als zij dit wel gaat doen, worden de nabestaanden daarvan op de hoogte gesteld. "Ik kan mij voorstellen dat dit voor u fijn is om van tevoren te weten", zei de voorzitter van de rechtbank tegen de ouders van het slachtoffer. Zij waren in de rechtszaal aanwezig.

Zaak vanwege corona verschoven
De Almeerder zit nu meer dan een jaar vast. Het onderzoek naar de dood van Erkamps is afgerond. Het was de bedoeling om de strafzaak in maart inhoudelijk te behandelen, maar door de coronamaatregelen is dit nu verschoven naar september.

Honkbalknuppel
Justitie verdenkt Gershwin V. van moord. Hij zou de 38-jarige Erkamps vorig jaar mei bij een tankstation aan de Markerkant in Almere hebben opgewacht en meerdere keren met een honkbalknuppel op het hoofd hebben geslagen.

Toen Erkamps op de grond lag, zou V. hem nog een paar keer met kracht tegen het hoofd hebben getrapt. Toen het slachtoffer weerloos op de grond lag, zou V. op de vlucht zijn geslagen. Patrick Erkamps overleed twee dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel