Superjacht veilig in het water in Amsterdam

FLEVOLAND • Za 18 januari 2020 | 13:08 • Zaterdag 18 januari 2020 | 13:08

Het superjacht Sea Eagle II is veilig in Amsterdam aangekomen en is daar inmiddels te water gelaten. Dat meldt jachtbouwer Huisman uit Vollenhove.

Het schip werd de afgelopen twee weken in voorzichtige etappes op pontons via Flevolandse wateren naar Amsterdam vervoerd. Het transport trok vooral de eerste dagen veel bekijks. Het passeren van de brug tussen Marknesse en Vollenhove liep vertraging op. De weersomstandigheden waren niet optimaal. En het bleek veel tijd te kosten om stabilisatiepontons af en aan te koppelen.

De Sea Eagle is het grootste jacht dat ooit in Vollenhove werd gebouwd. Het is het grootste aluminiumjacht ter wereld en volgens Huisman behoort het tot de 10 grootste zeiljachten op aarde.

Nu het schip in Amsterdam te water is gelaten, kunnen de masten en het tuigage geplaatst worden. Daarna wordt de bemanning getraind en kan het zeiljacht aan de Taiwanese eigenaar worden overgedragen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel