Omwonenden tegen komst opvang Leger des Heils

LELYSTAD • Ma 20 januari 2020 | 22:17 • Maandag 20 januari 2020 | 22:17

Een aantal omwonenden van de Marktstraat in Lelystad is tegen de komst van een tijdelijke dag- en nachtopvang van het Leger des Heils in hun buurt. Ze zijn een handtekeningenactie gestart in de hoop dat de gemeente naar hun bezwaren luistert.

Volgens initiatiefneemster Margriet Doorenspleet wonen er rond de Marktstraat veel senioren en veel mensen met een fysieke beperking. Die voelen zich nu al onveilig wegens drugs- en alcoholgebruik door verslaafden in de buurt. Dat gevoel zal alleen maar toenemen als de opvang er komt, denkt ze. Verder is Doorenspleet boos op de gemeente: "Wat ons choqueert is dat wij door middel van een brief op de hoogte worden gebracht. Dit is werkelijk onacceptabel".

Het is de bedoeling dat er tijdelijke wooneenheden van het Leger des Heils komen op het Zuiderwagenplein naast de Polderdreef en de Bethelkerk. Die mogen daar maximaal vijf jaar blijven staan. Volgens de gemeente is de huur voor het huidige pand aan het Maerlant per maart opgezegd.

Donderdagavond is er een informatiebijeenkomst over de plannen van de gemeente en het Leger des Heils.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel