Centrumplannen zichtbaar voor inwoners

EMMELOORD • Do 23 januari 2020 | 20:13 • Donderdag 23 januari 2020 | 20:13

Inwoners van Emmeloord kunnen donderdagavond kennismaken met de plannen die op tafel liggen voor het oostelijk deel van het centrum. De gemeente Noordoostpolder heeft daarvoor een informatieavond georganiseerd in het Voorhuys in Emmeloord.

Diverse delen van het centrum gaan op de schop. Op de Deel wordt al gewerkt. Het plein heeft al deels een nieuwe inrichting en er wordt nog hard gewerkt om alles op orde te krijgen. Maar ook even verderop wordt het centrum vernieuwd.

Noordzijde
Bij de Noordzijde bijvoorbeeld, tegenover de Paardenmarkt. Op de plek waar eerst vier flats stonden, worden verschillende soorten woningen gebouwd. Het gaat onder meer om woningen voor starters, senioren en gezinnen. Nieuw voor Emmeloord is de zogeheten stadswoning. "Dat zijn drie, vierlaagse woningen, met parkeermogelijkheden op eigen erf en een dakterras", zegt Jeroen Oost van OVT-ontwikkelingen. "Je ziet ze op IJburg heel veel, maar wij kennen ze hier nog niet". Het is de bedoeling dat de bouw start in de lente van 2021.

Stadswoning

De flat aan het Smedingplein tegenover de Albert Heijn krijgt een complete make-over, zegt eigenaar Nico van Staveren. De garage die nu nog op de begane grond zit, gaat verdwijnen. "Daar komt een zevental woningen in en twee kleinere kantoor- en winkelunits", aldus Van Staveren. De negen bovenwoningen worden gerenoveerd. De garage verhuist naar de Randweg. De appartementen zullen zo'n twee ton gaan kosten. Van Staveren weet nog niet wanneer de bouw gaat starten. Hij hoopt dat er aan het einde van dit jaar aan kan worden gewerkt.

Smedingplein nu

Smedingplein straks

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel