Tennet: 'Schrik niet van werkzaamheden hoogspanningsnet'

LELYSTAD • Za 25 januari 2020 | 9:25 • Zaterdag 25 januari 2020 | 9:25

De komende weken werkt netbeheerder Tennet aan de hoogspanningslijnen over het Ketelmeer en de A6. Deze werkzaamheden zijn goed te zien vanaf de snelweg en daarom waarschuwt Tennet de weggebruikers. "Schrik niet als er mensen in werkbakjes aan de hoogspanningslijnen hangen. Zij 'fietsen' over de hoogspanningslijnen, en halen alle obstakels die aan de lijnen gemonteerd zijn eruit."

In het Ketelmeer zijn onder de masten kleine drijvende eilandjes ingericht. De medewerkers en materialen worden met boten naar de masten gebracht.

Tennet is bezig met het vervangen van de hoogspanningslijnen tussen Ens en Lelystad. Door deze nieuwe lijnen kan meer stroom. Dat is nodig omdat er meer duurzame energie wordt opgewekt met windmolens en zonnepanelen. Deze energie is minder gelijkmatig dan die van energiecentrales. Zo zijn er pieken als het hard waait en de zon schijnt. Nu lukt het soms niet om die stroom via het stroomnetwerk op te vangen.

Omroep Flevoland besteedde onlangs nog aandacht aan het verhogen van de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk. Zo spraken we onder meer over de zorgen van omwonenden over meer straling als er meer stroom door de lijnen gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel