Zorgen over uitstel verdubbeling N50 bij Kampen

FLEVOLAND • Di 28 januari 2020 | 22:52 • Dinsdag 28 januari 2020 | 22:52

De gemeenten Noordoostpolder, Urk en Dronten proberen samen met andere gemeenten en de provincies Flevoland en Overijssel uitstel van de verdubbeling van de N50 bij Kampen te voorkomen.

Het Flevolandse deel van de N50 is enkele jaren geleden volledig verdubbeld en opgewaardeerd. Bij Kampen is de weg nog steeds tweebaans. Verkeer loopt vaak vast in deze flessenhals. Ook vinden er op de drukke N50 geregeld ernstige ongelukken plaats. En dat heeft ook gevolgen voor het verkeer van en naar Noordoostpolder, Urk en Dronten.

Niet eerder maar later
Rijkswaterstaat meldde vorig jaar nog dat de werkzaamheden eerder zouden worden uitgevoerd. Omwonenden werden maandag geïnformeerd dat de verbreding toch niet eerder dan 2023 gerealiseerd kan worden. Reden zou onder meer de discussie rond stikstof zijn. Woensdagavond is hierover ook een informatiebijeenkomst in Kampen.

In de brief die aan bewoners gestuurd is staat over het mogelijke uitstel: 'Op 20 november 2019 is de Tweede Kamer door de minister op de hoogte gesteld van de gevolgen van stikstof voor de planning van infrastructurele projecten. Een vertraging in besluitvorming is niet te voorkomen en wordt de komende maanden uitgewerkt. Bij het project Kampen – Kampen Zuid ligt de verwachte vertraging tussen de 0 en 1 jaar.'

'Onacceptabel'
De ChristenUnie/SGP in Noordoostpolder trok maandag tijdens de raadsvergadering aan de bel over het uitstel. De partij noemde dit onacceptabel. Wethouder Simonse betreurt het mogelijke uitstel 'enorm'. Hij zet zich met vijf collega's van andere gemeenten en de gedeputeerden van Flevoland en Overijssel in om de vertraging tegen te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel