Onderzoekster aangesteld voor komend museum

ALMERE • Wo 29 januari 2020 | 10:14 • Woensdag 29 januari 2020 | 10:14

De gemeente Almere en de provincie Flevoland hebben een zogenoemde kwartiermaker aangenomen om de mogelijkheden van een nieuw museum in Almere te onderzoeken. Het gaat om een plek waar kunst tentoongesteld kan worden.

Denise de Boer start per 1 maart als kwartiermaker. Een kwartiermaker is iemand die onderzoek doet en voorbereidingen treft voor een nieuw project. Vaak is het iemand met kennis van de markt of omgeving waarin het project opgestart moet worden. Momenteel is De Boer adjunct-directeur bij het Frans Hals Museum in Haarlem.

In 2017 en 2018 zijn al onderzoeken gedaan naar de mogelijkheden voor een nieuw museum. Ook zijn gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers uit de lokale en (inter)nationale culturele sector. Daar kwam een profielschets uit voor het nieuwe museum.

Volgens die profielschets moet het museum zich richten op hedendaagse kunst, met een nadruk op ruimtelijke en multimediale kunst. De provincie en de gemeente Almere willen een museum dat internationaal aanspreekt en tegelijkertijd lokaal relevant is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel