Wethouder: noodplan lerarentekort dit voorjaar klaar

ALMERE • Vr 31 januari 2020 | 6:14 • Vrijdag 31 januari 2020 | 6:14

Het noodplan dat de gemeente Almere aan het opstellen is om het tekort aan leerkrachten in de stad op te lossen, is komend voorjaar klaar. Dat zei wethouder Hilde van Garderen donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Het plan wordt in het voorjaar dan eerst in Den Haag aan het ministerie gepresenteerd. Daarna wordt ook de gemeenteraad op de hoogte wordt gesteld.

De ChristenUnie informeerde bij het stadsbestuur naar de status van het plan. Begin deze week werd bekend dat minister Arie Slob 9 miljoen beschikbaar stelt om het lerarentekort te beteugelen. Naast Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht komt ook Almere in aanmerking voor deze financiële steun. Maar om daadwerkelijk geld te krijgen, moet Almere wel eerst een afgerond plan presenteren.

Volgens wethouder Van Garderen is het geen probleem dat het Almeerse plan nog niet klaar is. Het geld komt volgens haar in twee tranches beschikbaar. Almere behoort samen met Utrecht tot de tweede tranche. De bekendmaking van Slob viel deze week samen met de eerste tranche. Volgens de wethouder moet ook nog nader bepaald worden hoe de 9 miljoen over de steden wordt verdeeld en is het zelfs nog onduidelijk wanneer het geld exact komt.

Naast het noodplan dat bij het ministerie moet worden neergelegd, werkt de gemeente ook nog aan een eigen actieplan. Ook dit moet in het voorjaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel