Harense voetbalclub klaagt over racisme bij SV Lelystad '67

LELYSTAD • Zo 2 februari 2020 | 17:41 • Zondag 2 februari 2020 | 17:41

Het bestuur van de Harense voetbalclub Be Quick 1887 is verbijsterd door het gedrag van de spelers van JO14-1 van SV Lelystad '67. Ze hebben hun tegenstanders zaterdag racistisch en seksistisch uitgescholden, meldt het Dagblad van het Noorden.

Volgens de Groningse trainer Daan Bredeweg zijn een donkere speler en zijn vader racistisch uitgescholden. Ook werden spelers van Be Quick '67 volgens de krant uitgescholden.

Bredeweg zou zelf na de wedstrijd zijn bedreigd door een grensrechter van SV Lelystad '67. "Nadat ik in de wedstrijd op een beleefde manier wat over zijn vlaggen had gezegd, kwam hij naar mij toe en zei hij dat ik een klap kreeg als ik mijn bek niet dicht hield."

Scheidsrechter hoorde niets
Het Dagblad van het Noorden sprak verder met scheidsrechter Ashwin van Stormbroek. Hij zegt dat hij geen scheldpartijen heeft gehoord. "Als dat wel het geval was geweest, had ik het zeker bij de KNVB gemeld."

Hij signaleerde wel dat de gemoederen verhit raakten, volgens hem door de twee club-grensrechters. "Laat ik zeggen dat ik weleens betere heb gehad. Dit leidde tot irritatie bij het publiek en aan het eind raakte het wat verhit. Het escaleerde mijn inziens niet." JO14-1 van Lelystad '67 won de wedstrijd met 5-2.

Tot de bodem uitzoeken
Voorzitter Henk Berends van de Harense voetbalclub gaat de KNVB inschakelen. De club uit Lelystad zegt in een eerste reactie racisme absoluut niet te tolereren. SVL wil tot op de bodem uitzoeken wat er precies gebeurd is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel