Schade brand MeerZoo groter dan verwacht

MARKNESSE • Ma 3 februari 2020 | 17:52 • Maandag 3 februari 2020 | 17:52

De gevolgen van de brand bij dierenpark MeerZoo in Marknesse zijn groter dan in eerste instantie werd gedacht. Volgens eigenaar Jan van het Meer wordt het dan ook hard werken om de verbouwing van dierenpark MeerZoo af te ronden, zodat er in april heropend kan worden voor het publiek. De delen die al verbouwd zijn, raakten niet beschadigd.

Afgelopen vrijdag woedde er een korte felle brand op het erf van het dierenpark aan de Steenwijkerweg. De brand brak uit in een tussenschuur die wordt gebruikt als gezamenlijke ruimte voor de zorgboerderij. Door ingrijpen van de brandweer zijn de dieren ongedeerd. Ook kunnen de bewoners blijven wonen.

Schade wordt nog groter
Omdat er nog veel wateroverlast is, neemt de materiële schade nog toe. De medewerkers zijn druk met het opruimen en hopen dat het voorlopig droog blijft. De zorgboerderij is verzekerd voor brand, maar het schadebedrag is nog onbekend.
"Hier zaten we niet op te wachten", denkt de eigenaar hardop, "maar we komen er wel doorheen. We hebben veel steun van omwonenden gekregen en het belangrijkst is natuurlijk dat de bewoners en de dieren er alleen met wat stress vanaf zijn gekomen."

Oorzaak brand onduidelijk
"De bewoonster die de brand ontdekte, zat televisie te kijken en hoorde iets vallen,” vertelt Jan van het Meer. “Daarop ging ze buiten kijken en zag de brand. Zodoende werd de brandweer meteen ingeschakeld."
De oorzaak van de brand is onduidelijk. In het pand wordt geen gas gebruikt en er is geen kortsluiting ontstaan. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden die wijzen op eventuele brandstichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel