Binnen drie dagen 6000 euro ingezameld na brand paardensportcentrum

LELYSTAD • Ma 10 februari 2020 | 21:47 • Maandag 10 februari 2020 | 21:47

Met een crowdfundingsactie voor het donderdag door brand getroffen paardensportcentrum X-tern in Lelystad is binnen drie dagen 6.000 euro ingezameld.

Elly Brouwers startte de inzamelingsactie afgelopen vrijdag. Brouwers heeft nauwe banden met de eigenaars van X-tern. Ze stalde vroeger haar pony's bij het paardensportcentrum en leerde er paardrijden. En ook haar dochter is er vaak te vinden. Brouwers was donderdag ook bij de brand aanwezig om transport voor de dieren te regelen en toeschouwers op afstand te houden. Bij de inzamelingsactie wordt ze geholpen door Elodie Elvira, de beste vriendin van eigenaresse Danielle Panhurst.

'Verzekering dekt niet alles'
Brouwers bedacht donderdag meteen al dat er iets voor het centrum moest gebeuren: "De verzekering dekt natuurlijk wel wat, maar dat is nooit genoeg." Het doel van de inzamelingsactie is gesteld op 10.000 euro, maar dat is niet voldoende om alle schade te dekken. Hooguit om tijdelijk dingen te regelen, zodat de paarden weer verzorgd kunnen worden.

Eerst forensisch onderzoek
Volgens Elodie Elvira is het sowieso afwachten wat de verzekering vergoedt. "De kantine, het kantoor en alle administratie zijn verwoest door de brand. Maar ook alle paardenspullen van de eigenaren. En er wordt nog niets uitbetaald, want het is eerst afwachten tot het forensisch onderzoek is afgerond."

Op dit moment staan toiletten en een nieuwe kantine hoog op het lijstje van de dames. Dat zijn kostbare zaken, dus: "Hoe meer er binnenkomt, hoe beter", aldus Elvira.

Ook spullen welkom
Naast geld zijn ook goederen welkom. Inmiddels zijn er al veel emmers en bezems geschonken door gulle gevers.

Brouwers en Panhurst zijn vooral op zoek naar noodaggregaten, want in de stallen en ook op de buitenbaan is geen stroom meer. Het gevolg van het in rook opgaan van de meterkast. Kortom, wat betreft de dames is alle hulp welkom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel