Gemeente: windpark geen belemmering voor start woningbouw Pampus

ALMERE • Di 18 februari 2020 | 13:27 • Dinsdag 18 februari 2020 | 13:27

Het windpark in Almere Pampus vormt geen belemmering om daar te beginnen met woningbouw. Dat zegt wethouder Jan Hoek van de gemeente Almere. Hij reageert op plannen van regeringspartijen D66 en CDA om op korte termijn te investeren in de bouw van 25.000 woningen in Pampus en een IJmeerverbinding tussen dat gebied en Amsterdam.

Meerdere fracties in de Almeerse gemeenteraad noemen het windpark een complicerende factor voor snelle woningbouw. De huidige windmolens worden binnenkort vervangen door grotere exemplaren. Afgesproken is dat die nieuwe pas na 2036 weggehaald worden om plaats te maken voor woningbouw.

Volgens wethouder Jan Hoek willen D66 en CDA wat sneller woningen bouwen dan de gemeente voor ogen had. Hoe het windpark straks binnen die plannen past, moet volgens hem goed tegen het licht worden gehouden. Maar op voorhand zijn de molens geen belemmering om met bouwen te beginnen. "Op enig moment is het wel een belemmering voor een stadswijk", aldus Hoek. Daar zijn volgens hem met het windpark afspraken over gemaakt.

Hoek vindt het fijn dat ook in Den Haag de uitbreidingsopgave van Almere inclusief IJmeerverbinding nu op de agenda staat. "Dat iemand een IJmeerverbinding bedenkt, dat is geen nieuws", aldus Hoek. "Maar dat twee regeringspartijen nu zeggen 'we zouden daar veel meer werk van moeten maken dan we de afgelopen jaren hebben gedaan, we zouden het eerder moeten doen', dat zijn toch echt wel zaken die nieuw zijn", zegt Hoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel