"Van niets iets maken, dat vinden we mooi"

LELYSTAD • Di 18 februari 2020 | 21:53 • Dinsdag 18 februari 2020 | 21:53

Plastic verpakkingen, kunststof doppen en medische zelfafnamesets zijn waarschijnlijk producten waarbij je niet meteen een Flevolands gevoel krijgt. Toch worden dat soort producten op een industrieterrein in Lelystad geproduceerd.

"We maken hier van niets iets," zegt Dave Klaassen van Daklapack. Zijn bedrijf is genomineerd voor een Flevopenning in de categorie Toponderneming. Dat is een jaarlijkse prijs voor Flevolandse bedrijven die onder meer vernieuwend en duurzaam zijn.

Daklapack is vertegenwoordigd in twaalf landen. Het bedrijf richt zich vooral op de verkoop, productie en het afvullen van verpakkingen. "Zo produceren we bijvoorbeeld zogenaamde medische kits," vertelt Klaassen. "Die worden gebruikt in bevolkingsonderzoeken. Mensen doen hun ontlasting in een buisje en sturen dat naar een laboratorium. Daar wordt gekeken of ze mogelijk een tumor hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel