Rutte niet aanwezig bij Flevopenningen, 'grimmig' boerenprotest afgeblazen

LELYSTAD • Vr 21 februari 2020 | 16:27 • Vrijdag 21 februari 2020 | 16:27

Minister-president Mark Rutte is vrijdagavond niet aanwezig op het Flevopenningengala in Lelystad. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Een bijeenkomst van de Europese Raad in Brussel waarbij Rutte aanwezig is, loopt uit.

De premier zou bij het gala de prijs uitreiken aan de winnaar van de TOPonderneming. Dat is een jaarlijkse prijs voor Flevolandse bedrijven die onder meer vernieuwend en duurzaam bezig zijn.

De voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof, zal de honneurs van Rutte waarnemen. Het ondernemersgala wordt gehouden in het gebouw van Lelystad Airport.

Boeren wilden een 'grimmig' protest
Boeren van de actiegroep Agractie wilden vrijdagavond het Flevopenningengala verstoren met een protestactie. Op vragen daarover van Omroep Flevoland eerder op de dag, werd door de actievoerders ontkend dat er een actie gepland stond.

Met een Whatsapp-bericht dat onder boeren werd doorgestuurd, werd door Agractie opgeroepen tot een 'grimmig en indrukwekkend bezoek' van het gala. Het doel was om in gesprek te gaan met minister-president Mark Rutte. Toen duidelijk werd dat de premier niet in staat was om het gala te bezoeken, werd de actie afgeblazen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel