Flevopenning voor Suplacon en City FC

FLEVOLAND • Vr 21 februari 2020 | 22:40 • Vrijdag 21 februari 2020 | 22:40

Het Emmeloordse bedrijf Suplacon heeft op het Flevopenningengala op Lelystad Airport de prijs TOPonderneming van 2020 gewonnen. Dat bedrijf is een familieonderneming gespecialiseerd in het leveren van plaatwerk- en metaalconstructies.

De jury, onder andere bestaand uit gedeputeerde Jan-Nico Appelman, roemde de innovaties die het bedrijf heeft doorgevoerd. Daarnaast prees de jury de samenwerking tussen het techniekonderwijs en het bedrijf.

Antijn Koers van Suplacon ontving uit handen van MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof de erepenning. Vonhof verving minister-president Mark Rutte, die vanwege onderhandelingen over de EU-begroting het gala moest afzeggen.

Almere City FC
Voetbalclub Almere City FC ontving op het gala een Flevopenning in de categorie Participatie. Dat is een prijs voor een onderneming die zich heeft ingezet om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen.

Medewerkers en spelers van de club organiseren activiteiten die onder meer gericht zijn op statushouders en eenzame mensen.

Beste Comakership
Student Ellen de Bruin kreeg de 'Windesheim Flevopenning voor beste Comakership'. Dat is een prijs voor hbo-studenten die diensten en producten hebben geleverd aan bedrijven, scholen of zorginstellingen.

De Bruin bracht vijf adviezen uit om de productie van medicijnen te versimpelen. Dat was volgens de jury "een frisse blik op een proces dat heel lang was."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel