Robots en mensen werken samen bij Suplacon

EMMELOORD • Di 18 februari 2020 | 10:51 • Dinsdag 18 februari 2020 | 10:51

In de grote productiehal valt een kleine robot niet meteen op. Toch is Antijn Koers erg blij met het kleine apparaat. De robot tilt voorzichtig plaatjes op en legt ze in een mal. "Dit is de toekomst," zegt Koers. "Hij kan 's nachts ook doorgaan en met zo'n robot hebben medewerkers tijd voor andere werkzaamheden."

De co-robot, zoals de robot officieel heet, is het paradepaardje van plaatverwerkingsbedrijf Suplacon uit Emmeloord. Al ruim veertig jaar levert het bedrijf plaatwerk- en metaalconstructies in allerlei soorten en maten. Daarvoor werd het begin januari genomineerd voor een Flevopenning in de categorie Toponderneming.

Naast de robot werken veel 'traditionele ambachtslieden' bij Suplacon, die bijvoorbeeld spanen en lassen. Daarnaast leidt het bedrijf zelf mensen op, want technisch personeel is schaars. “Een groot deel van het proces is geautomatiseerd. Binnen een week zijn mensen daarom inzetbaar aan bijvoorbeeld een kantbank,” vertelt Koers.

Vrijdag wordt bekend welk bedrijf een Flevopenning wint.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel