CU/SGP niet eens met verhoging bijdrage veiligheidsregio

NOORDOOSTPOLDER • Wo 19 februari 2020 | 7:00 • Woensdag 19 februari 2020 | 7:00

De Christenunie/SGP fractie in Noordoostpolder is het niet eens met de forse stijging van de jaarlijkse bijdrage van de gemeente aan de Veiligheidsregio Flevoland. Door een nieuwe verdeling moet Noordoostpolder 1,4 miljoen euro meer betalen.

Sjoerd de Boer van de CU/SGP: "We betalen nu 1,8 miljoen en we gaan naar de 3,2 miljoen. We zijn het daar gedeeltelijk mee eens. We vinden een stijging van 7 ton voor kwaliteitsverbetering in onze gemeente goed. Voor dat geld kunnen we een (brandweer) hoogwerker kopen en twee vaste mensen aanstellen. Het overige deel van 7 ton komt in de gezamenlijke pot. We zijn het daar niet mee eens. Lelystad en Almere gaan minder betalen en wij meer. We vinden dat echt te fors."

Maandag wordt de kwestie behandeld in de gemeenteraad van Noordoostpolder.

Zeewolde ook niet blij
In Zeewolde is ook onvrede over de nieuwe kostenverdeling. Het college van burgemeester en wethouders in Zeewolde heeft in een brief aan de Veiligheidsregio bezwaar gemaakt. Zeewolde moet volgens de nieuwe verdeelsleutel jaarlijks 600.000 euro meer betalen.

Veiligheidsregio Flevoland is een samenwerkingsverband van alle gemeenten in Flevoland, Politie, Brandweer Flevoland en de geneeskundige zorg (GHOR Flevoland). Veiligheidsregio Flevoland is er om de veiligheid van haar inwoners tijdens een ramp of crisis te vergroten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel