Lelystad heeft grond en ruimte voor 10.000 woningen

LELYSTAD • Do 20 februari 2020 | 20:05 • Donderdag 20 februari 2020 | 20:05

Door grond in Lelystad Zuid versneld te kopen en bouwrijp te maken, kan Lelystad al binnen enkele jaren veel woonruimte bieden aan woningzoekenden uit de Randstad. Dat zegt de gemeente donderdag. In totaal denkt Lelystad binnen enkele jaren zo'n 10.000 woningen te kunnen bouwen.

De grond waar de gemeente op doelt, ligt naast de in aanbouw zijnde wijk Warande en is op dit moment eigendom van het Rijk. Dit betekent dat de grond snel en zonder extra investeringen beschikbaar is. Voor de ontwikkelingen van het gebied liggen al plannen die eenvoudig weer uit de kast kunnen worden getrokken.

Warande is een van de gebieden die deze week door de minister Stientje van Veldhoven is genoemd als potentiële versnellingslocatie voor woningbouw. Lelystad nodigt de minister uit om hierover in overleg te gaan.

'Gebied goed bereikbaar'
De gemeente benadrukt dat er met de aanleg van de nieuwe afslag 9 vanaf de A6 en de aanleg van de Anthony Fokkerweg richting Lelystad Airport al wordt gewerkt aan een goede ontsluiting van dit zuidelijke stadsdeel.

Het ooit geplande station Lelystad Zuid zou wat de gemeente betreft alsnog aangelegd kunnen worden, om Warande ook per openbaar vervoer goed bereikbaar te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel