Voormalige sauna wordt dagopvang

DRONTEN • Ma 24 februari 2020 | 6:00 • Maandag 24 februari 2020 | 6:00

Voormalig wellnesscentrum 'Aphrodite's Thermen' in Dronten krijgt een andere bestemming, nadat het bedrijf door een brand werd verwoest. Bijna twee jaar na de brand is het pand weer opgebouwd en volgende maand gaan de deuren open. Er is een nieuwe invulling en een nieuwe naam: 'De Kemenade'.

"We moesten vooruitkijken na de brand en niet meer terug, vertelde de verzekering ons. Toen vroegen wij ons af of we nog wel een sauna wilden. Nee dus!", vertelt eigenaresse Nicoline van Kemenade van het wellnesscomplex.

De brand hakte er in bij het ondernemersechtpaar. "Al je werk van ruim 20 jaar zie je in vlammen opgaan, je wilt het eigenlijk zo snel mogelijk weer opbouwen", vertelt Rob van Kemenade. Zijn vrouw Nicoline vult hem aan: "Maar dit was ook een kans om te kijken of we dit nog wel wilden. Ik vind het werken met kinderen met een beperking fijn. Dat geeft voldoening. Ik wilde eigenlijk een dagopvang beginnen in combinatie met ons bestaande bedrijf. Dat zag mijn man ook wel zitten."

Werk voor mensen met beperking
"Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt moeten een zinvolle invulling van hun dag krijgen bij ons. Ik kan mij voorstellen dat sommigen in de keuken leren werken en dat anderen bijvoorbeeld de planten in de tuin verzorgen. Er is genoeg te bedenken. Ook willen we mensen opleiden tot assistent-schoonheidsspecialist", zegt Nicoline van Kemenade.

Rob van Kemenade legt uit dat de markt voor sauna's slechter is geworden. Er is veel concurrentie. Vooral grote bedrijven stunten met prijzen. Daar kan een klein bedrijf als de sauna in Dronten niet tegenop. "Ook in dat opzicht is het goed dat we iets anders gaan doen", aldus Van Kemenade.

Zwembad met aanpassingen
Het hernieuwde bedrijf blijft een wellnesscentrum, maar zonder grote sauna. Wel is er bijvoorbeeld plek voor een schoonheidssalon en voor fysiotherapie. "Ons nieuwe zwembad krijgt een beweegbare bodem en een unieke onderwaterloopband. Ideaal voor revalidatie", vertelt de trotse Rob van Kemenade.

Het nieuwe bedrijf gaat 21 maart open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel