Exploitant schaatsbaan teleurgesteld over verplichte sluiting

ALMERE • Di 25 februari 2020 | 14:23 • Dinsdag 25 februari 2020 | 14:23

De exploitant van de Winter Playground in het centrum van Almere is teleurgesteld dat de gemeente het schaatsseizoen op de kunstijsbaan al zou willen afsluiten. Volgens Edgar Donkervliet komt er juist gunstiger weer aan. Hij denkt dat er de komende weken nog zo'n 17 mogelijke ijsdagen zullen zijn.

De ijsbaan is eigendom van de gemeente. Die maakt de afweging of de ijsmachines wel of niet worden ingeschakeld. Daarbij wordt meegewogen dat ijs maken veel energie kost.

Schaatslessen
Het kunstijsbaantje in het centrum van Almere wordt in de wintermaanden veel gebruikt door particulieren. Ook krijgen leerlingen van verschillende scholen er schaatslessen. Deze worden begeleid door leden van de Almeerse Schaatsvereniging.

De afgelopen weken lukte het door de harde wind niet om ijs te maken op het baantje. Ook is het momenteel te warm. Toch ziet Donkervliet kansen als de wind gaat liggen en de temperatuur, zoals voorspeld, een paar graden lager uitvalt. Omdat er veel verschillende partijen bij de baan betrokken zijn, kan volgens exploitant Edgar Donkervliet soms niet efficiënt op de weersomstandigheden worden ingespeeld.

'Als het weer het toelaat komt er weer ijs'
De gemeente Almere laat in een reactie weten het te betreuren dat er momenteel geen ijs gemaakt kan worden. Mochten de weersomstandigheden anders worden dan verwacht en het veel kouder wordt dan kan de ijsmachine alsnog aan, aldus een woordvoerder: "maar die kans schatten wij niet hoog in."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel