SGP: Tong van Lucifer moet voorgoed van Knardijk af

LELYSTAD • Wo 26 februari 2020 | 23:41 • Woensdag 26 februari 2020 | 23:41

De Tong van Lucifer is godslastering en daarom moet het kunstwerk voorgoed verdwijnen van de Knardijk. Dat vindt de Flevolandse SGP. Door de harde wind van de afgelopen tijd hangt het kunstwerk scheef en raakte het beschadigd. Het wordt waarschijnlijk nog deze week van de dijk gehaald om gerepareerd te worden. Hoe lang dat gaat duren en wat dat zal kosten, is nog niet bekend.

De SGP heeft altijd al moeite met het kunstwerk gehad omdat het de duivel zou uitbeelden die zijn tong uitsteekt naar God. De partij ziet het object daarom als godslastering. "Iedere keer als ik er langs rij doet het me pijn", aldus fractievoorzitter Simonse.

De Tong van Lucifer is in het verleden al meerdere keren gerestaureerd. Dat kostte de provincie meer dan twee ton. Ook werd er 70.000 euro uitgetrokken voor verlichting en beveiliging van het kunstwerk. De SGP grijpt de aanhoudende kosten nu aan om de plaats van het kunstwerk ter discussie te stellen.

De partij krijgt bijval van een paar andere partijen, maar of dat voldoende is om het voorstel ook uit te voeren, is nog onduidelijk. Binnenkort wordt hierover in Provinciale Staten gestemd. Gedeputeerde Michiel Rijsberman wacht de discussie over de Tong van Lucifer af. Zelf wil hij dat het kunstwerk wordt teruggeplaatst op de Knardijk. Volgens fractievoorzitter Simonse van de SGP kan het kunstwerk beter in een museum staan, waar het geen schade oploopt door weer, wind, diefstal of vandalisme.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel