Kinderombudsman onderzoekt sluiting Hoenderloo Groep

FLEVOLAND • Do 5 maart 2020 | 19:32 • Donderdag 5 maart 2020 | 19:32

De Kinderombudsman onderzoekt de sluiting van de Hoenderloo Groep, de jeugdzorginstelling op de Veluwe. Negen Flevolandse kinderen krijgen nu zorg bij de Gelderse instelling. Het onderzoek draait om de manier waarop dit besluit is genomen door moederorganisatie Pluryn. Dat zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer.

Ze heeft signalen ontvangen die reden geven tot zorg en wil weten "of de belangen van kinderen en jongeren zijn onderzocht en meegewogen." Het onderzoek moet in kaart brengen hoe de besluitvorming is gegaan en of er wel voor alle kinderen en jongeren een geschikte vervangende plek gevonden is. De Hoenderloo Groep garandeerde dat eerder wel.

Interviews
Volgens een woordvoerder komen er vooral interviews met kinderen, ouders, zorgprofessionals en het bestuur. De eerste, voorlopige analyses hoopt de Kinderombudsman binnen vijf weken te kunnen geven. De Kinderombudsman hoopt dat het onderzoek voor de zomer afgerond is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel