Jeugdinstelling De Hoenderloo Groep gaat definitief dicht

FLEVOLAND • Wo 4 maart 2020 | 8:00 • Woensdag 4 maart 2020 | 8:00

Jeugdinstelling De Hoenderloo Groep sluit definitief de deuren. De ouders zijn van de sluiting op de hoogte gebracht. Vanuit Flevoland krijgen negen kinderen zorg bij de instelling in het Gelderse Hoenderloo.

Moederorganisatie Pluryn noemde de sluiting eerder al onvermijdelijk vanwege de slechte financiële situatie van de Hoenderloo Groep. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid onderzocht of een doorstart op de huidige locatie mogelijk was maar dat bleek volgens hem niet het geval. De jongeren worden op andere locaties ondergebracht.

De Hoenderloo Groep is een locatie voor ruim 200 kinderen. De instelling richt zich op jongeren tot 18 jaar met complexe problemen. Het gaat voor een groot deel om open jeugdzorg. Daarbij is het kind vrij om het terrein van de instelling te verlaten, bijvoorbeeld om naar school te gaan of voor sport en hobby's. In de Hoenderloo groep wordt ook gesloten jeugdzorg aangeboden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel