Partijen helpen bij opstellen 'stuitingsbrief'

ZEEWOLDE • Za 7 maart 2020 | 12:20 • Zaterdag 7 maart 2020 | 12:20

De politieke partijen Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie gaan volgende week zelf inwoners van Zeewolde helpen met het opstellen van een zogenoemde stuitingsbrief. Met die brief kunnen Zeewoldenaren de mogelijkheid openhouden om een schadeclaim in te dienen voor waardevermindering van hun huis als Lelystad Airport open gaat.

Zaterdag 14 maart komen de partijen tussen 12:00 en 14:00 uur naar de bibliotheek in Zeewolde. Zij geven daar extra informatie over een voorbeeldbrief die al is opgesteld. Inwoners hoeven dan alleen maar hun eigen gegevens toe te voegen en kunnen daarna de brief versturen.

De twee partijen vinden eigenlijk dat het geven van informatie over de brief een taak voor de gemeente is. Maar omdat de overige partijen in de gemeenteraad van Zeewolde een motie hierover niet steunden, hebben ze besloten om zelf de taak ter hand te nemen.

Op 1 april eindigt de termijn voor het insturen van een zogenoemde 'stuitingsbrief' aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over Lelystad Airport. Met zo'n brief kan het recht op schadevergoeding voor bijvoorbeeld de waardevermindering van een woning zeker worden gesteld. Dat geeft geen zekerheid dat er uiteindelijk een schadevergoeding wordt uitbetaald, maar de indiener houdt wel de mogelijkheid om die aan te vragen.

Actiegroepen met megafoon door de straten
Ook achttien actiegroepen die tegen de komst van Lelystad Airport zijn, hebben vrijdag op verschillende plekken in de provincie aandacht gevestigd op de stuitingsbrief. De actievoerders reden de hele dag met een omroepbus de provincie door. Bij stations in Dronten, Biddinghuizen, Almere, Lelystad en Swifterbant werden posters en folders uitgedeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel