Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen worden verboden

FLEVOLAND • Do 12 maart 2020 | 15:25 • Donderdag 12 maart 2020 | 15:25

Evenementen met meer dan honderd mensen worden in heel Nederland per direct verboden. Het verbod geldt ook voor locaties waar meer dan honderd mensen komen, zoals musea en theaters.

Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie over het coronavirus door premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins en RIVM-voorman Jaap van Dissel. Het kabinet wil dat zo min mogelijk mensen bij elkaar zijn in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Minister Bruins zegt dat mensen thuis moeten blijven als ze last hebben van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Ook roept hij iedereen op om zoveel mogelijk thuis te werken. Scholen blijven vooralsnog open omdat jongeren niet de groep zijn met de hoogste risico's. Ouderen die kwetsbaar zijn wordt geadviseerd niet het openbaar vervoer te gebruiken.

Nieuwe maatregelen zijn nodig omdat er coronagevallen zijn gevonden die niet tot de bron te herleiden zijn. Jaap van Dissel van het RIVM zegt dat de situatie in Nederland mogelijk aan het kantelen is. "We hebben niet meer exact grip op wat er zich afspeelt. Daarom vonden we het nodig om aanvullende maatregelen te adviseren." De maatregelen gelden tot en met 31 maart.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel