St Jansdal reserveert zestig bedden voor coronapatiënten

FLEVOLAND • Ma 16 maart 2020 | 13:58 • Maandag 16 maart 2020 | 13:58

Ziekenhuis St Jansdal heeft drie verpleegafdelingen in Harderwijk vrijgemaakt voor de opvang van nieuwe coronapatiënten. Daardoor zijn er zestig bedden beschikbaar waar patienten met het coronavirus verpleegd kunnen worden. Daarnaast gaan veel geplande operaties en afspraken op de poli’s niet door. Dit geldt voor de locaties van het ziekenhuis in Lelystad, Dronten en Harderwijk.

Artsen bepalen welke afspraken noodzakelijk zijn om door te laten gaan. De overige afspraken worden zoveel mogelijk omgezet in een telefonisch consult, afgebeld of verplaatst. "Alleen de spoed- en vaatzorg, oncologie en verloskunde draaien onverminderd door", meldt het ziekenhuis.

Als gevolg van het coronavirus neemt ook het ziekteverzuim onder medewerkers toe, maar het St Jansdal maakt niet langer bekend hoeveel collega's en patiënten besmet zijn omdat de situatie steeds sneller verandert. Eind vorige week was er bij drie medewerkers en zeven patiënten corona vastgesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel