Kinderen laten bewegen via Omroep Flevoland

FLEVOLAND • Wo 18 maart 2020 | 16:40 • Woensdag 18 maart 2020 | 16:40

Hoe krijg je kinderen thuis in beweging nu de scholen dicht zijn? Vanaf vandaag kan dat elke werkdag via Omroep Flevoland. Tussen 11.30 uur en 12.00 uur kunnen de kinderen via onze website gymles krijgen van juf Miranda Verschure van Katholieke Basisschool de Golfslag in Swifterbant.

"Wij hadden maandag overleg om te kijken hoe gaan wij kinderen onderwijs aanbieden op afstand", zegt Verschure. "En toen dacht ik ja, en hoe gaan wij dat aanpakken met bewegen? Zo is eigenlijk het balletje gaan rollen”. Om de filmpjes aantrekkelijk te maken voor kinderen, wil Verschure er voor zorgen dat er verschillende oefeningen zijn, van simpel en makkelijk tot uitdagend.

Belangrijk om het onderwijs te helpen
Omroep Flevoland heeft het idee omarmd. Directeur Allard Berends vindt het belangrijk om het onderwijs te helpen. "Wij hebben de techniek en mogelijkheden om dat te doen. We zijn niet alleen een nieuwsorganisatie maar maken ook onderdeel uit van de Flevolandse samenleving. Als we daarin kunnen meehelpen het leven aangenamer te maken door middelen in te zetten die we hebben, willen we dat graag doen."

Bekijk hieronder de video's

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel