Bouw vuilniswagens stil om verspreiding corona tegen te gaan

EMMELOORD • Do 19 maart 2020 | 12:33 • Donderdag 19 maart 2020 | 12:33

Vuilniswagenbouwer Geesinknorba in Emmeloord heeft de productie uit voorzorg tijdelijk helemaal stilgelegd. Volgens het bedrijf is het besluit genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de gezondheid van werknemers, partners, leveranciers en klanten te beschermen.

Waar mogelijk werken medewerkers vanuit huis. Meer dan 250 productiemedewerkers kunnen dat niet. De serviceafdeling blijft wel in bedrijf. Het bedrijf heeft op verschillende plekken in Nederland en het buitenland servicemonteurs die onderhoud plegen en reparaties aan vuilnisauto's uitvoeren. Volgens het bedrijf gaat dat werk door, omdat het ophalen van vuilnis tot de vitale processen in een land behoort.

Geesinknorba is een grote Europese bouwer van vuilnisauto's. Het bedrijf heeft ruim 500 medewerkers en vestigingen in 39 landen. In Emmeloord werken zo'n 300 mensen. Er rijden wereldwijd tienduizenden vuilnisauto's rond die in de polder zijn gebouwd. Voor ruim 7.000 daarvan doet Geesink nog zelf het onderhoud.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1875. In het jaar 2000 kocht Geesink de Zweedse vuilniswagenbouwer Norba. Sinds drie jaar is het Emmeloordse bedrijf in handen van een Chinese investeringsmaatschappij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel