Bakker Egbert Tietema (92) overleden

BIDDINGHUIZEN • Do 19 maart 2020 | 20:18 • Donderdag 19 maart 2020 | 20:18

Bakker Egbert Tietema uit Biddinghuizen is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Tietema begon met zijn vrouw als eerste een bakkerij in de drooggelegde Flevopolder. De door hem opgestarte bakkerij opende recentelijk in winkelcentrum Suydersee de vierde vestiging.

Tietema was een succesvol ondernemer, een markant persoon, zette zich in voor anderen en was vaak betrokken bij activiteiten in Biddinghuizen. Tietema was van 1980 tot 1992 voorzitter van de Bond van Christelijke Ondernemers in het Bakkersbedrijf. Na het beëindigen van zijn bondswerk werd hij benoemd tot erelid van de BCOB en koninklijk onderscheiden.

Tietema was ook actief als bestuurder van de Nederlandse Bakkerij Stichting (de voorloper van het NBC), de inkoopvereniging Flevopolder en de plaatselijke ondernemersvereniging. De polderpionier kreeg twee jaar geleden de ‘gouden ijsvogel’ van de vereniging Dorpsbelangen Biddinghuizen. Egbert Tietema is overleden op 92-jarige leeftijd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel