Burgemeester: Wijs uw kinderen op gevaar samenscholen!

NOORDOOSTPOLDER • Vr 20 maart 2020 | 10:31 • Vrijdag 20 maart 2020 | 10:31

Burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder roept ouders op om hun kinderen erop te wijzen dat het gevaarlijk is om in groepen bij elkaar komen.

In een brief die via de digitale kanalen van de scholen is verspreid, zegt de burgemeester dat hij signalen krijgt dat groepen jongeren op het sportveld bij elkaar komen. Onder meer sportverenigingen trekken hierover aan de bel. Ook de skatebaan is volgens Westmaas een populaire plek om naartoe te gaan.

Hij zegt te begrijpen dat jongeren elkaar opzoeken, omdat ze niet naar school, sport of bioscoop meer kunnen. Volgens de burgemeester is dit in strijd met de maatregelen die zijn uitgeroepen, maar is het lastig om hiertegen op te treden. Westmaas doet daarom een dringend beroep op alle ouders om met hun kind in gesprek te gaan.

"Wij vragen u om uw kind duidelijk te maken dat ze best met een vriend of vriendin af kunnen spreken. Maar dat ze niet in grotere groepen samen moeten komen. Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat doet u niet alleen voor uzelf, maar vooral ook voor uw naasten die kwetsbaar zijn: ouderen en mensen met een verminderde weerstand. Ik reken op u."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel