Pedofiel hoeft woning niet uit

LELYSTAD • Vr 20 maart 2020 | 16:14 • Vrijdag 20 maart 2020 | 16:14

Pedofiel Nelson M. hoeft zijn woning in Lelystad niet te verlaten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. Woningcorporatie Centrada wilde de 25-jarige pedofiel uit zijn woning zetten, omdat er onrust onder omwonenden in het wooncomplex is.

In het NPO-programma 'Danny op straat' zei M. dat hij een politieke partij wil oprichten om onder meer seks met kinderen legaal te maken. Ook zei hij dat een kind van twee of drie prima kan bepalen of het naar de speeltuin wil of dat het zin heeft in een ijsje. Daarom kan een kind van die leeftijd volgens de man ook prima bepalen of het zin heeft in seks.

Onrust
Zijn uitspraken zorgden voor onrust in het wooncomplex, omdat daar ook een paar gezinnen met jonge kinderen wonen. Ook werd er gedemonstreerd en is er een petitie tot uithuiszetting gestart. Centrada zegt dat het de veiligheid van de man en ook de bewoners niet kan garanderen en wil daarom dat de man verhuist. Omdat M. er zelf voor heeft gekozen om met naam en toenaam herkenbaar op televisie te komen en geen afstand neemt van zijn uitspraken, vindt Centrada dat hij zelf schuldig is aan de ontstane onrust. Daardoor is het voor de Lelystadse woonstichting onmogelijk om een nieuwe woning aan te bieden binnen een andere wijk: "Omdat de kans groot is dat het opnieuw uit de hand loopt".

Rechtbank
De rechtbank ging niet mee in de redenering van Centrada. Volgens de rechters is het onvoldoende aannemelijk gemaakt dat er sprake is van een totaal geëscaleerde situatie, dat sprake is van omwonenden die onder psychische spanning staan en dat een concreet gevaar bestaat voor de veiligheid van de omwonenden. Volgens de rechter zou een gedwongen ontruiming verstrekkende gevolgen hebben en is daar nu onvoldoende aanleiding voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel