Politiebewaking bij medicijnfabricant Ace Pharmaceuticals

ZEEWOLDE • Zo 22 maart 2020 | 12:55 • Zondag 22 maart 2020 | 12:55

Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde wordt bewaakt door de politie. Het bedrijf maakt medicatie die de ziekmakende effecten van het coronavirus kan onderdrukken. Het medicijn Chloroquine is opgenomen in het voorlopig behandelplan van het RIVM.

Rond het pand staat op iedere hoek een politie-auto met draaiende motor. Bij het bedrijf aan het Schepenveld staat één opvallende auto. Op de andere hoeken staan burgerauto's met daarin agenten.

De politie laat weten dat het pand wordt bewaakt vanwege een verdachte situatie die zich heeft voorgedaan. Wat dat precies inhoudt, wil de politie niet zeggen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil vooralsnog niks zeggen over de politie-inzet. Een woordvoerder van de gemeente Zeewolde zegt niet te weten waarom er een politiemacht bij het bedrijf staat.

Besmettingen
Het coronavirus slaat hard om zich heen. Wereldwijd zijn er honderdduizenden mensen besmet met Covid-19. Duizenden mensen zijn door het virus om het leven gekomen. Vooralsnog is er geen medicijn dat werkt tegen Covid-19.

Het middel uit Zeewolde is van oorsprong bedoeld als hulpmiddel tegen malaria. Het is getest op een aantal coronapatiënten in China en zij knapten sneller op dan patiënten die het medicijn niet kregen.

Corona in Flevoland
In Flevoland zijn er 57 gevallen bekend van coronabesmettingen (cijfers 22 maart 2020). Landelijk zijn er 179 mensen overleden aan het virus.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel