Urker vissers naar zee maar komen wel eerder terug

URK • Ma 23 maart 2020 | 11:18 • Maandag 23 maart 2020 | 11:18

Het merendeel van de Urker vloot is maandagochtend uitgevaren om te vissen. Ze beperken wel de vistijd en komen eerder terug. Dat geldt vooral voor vissers die tong, langoustine en kreeft vangen. De vraag naar die soorten is zo goed als verdwenen nu de restaurants in heel Nederland zijn gesloten.

De visserijsector wordt hard getroffen door de coronacrisis en wil, zowel in Brussel als Den Haag een beroep doen op financiële steun.

Vissers die schol vangen beperken zich niet. De vraag naar ingevroren gefileerde schol vanuit Italië is, ondanks de coronacrisis in dat land erg groot. De export lukt nog prima.

De vissers kunnen zich aan boord in de krappe ruimtes bijna niet houden aan de regels voor sociaal contact en het houden van anderhalve meter afstand tot elkaar. Ze houden elkaars gezondheid goed in de gaten en als iemand ziek wordt en koorts krijgt, dan komen ze terug naar de wal. Ook kan in dat geval de helikopter van de reddingsmaatschappij ingezet worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel