Overheden stellen belastingen voor ondernemers uit

FLEVOLAND • Ma 23 maart 2020 | 21:45 • Maandag 23 maart 2020 | 21:45

Waterschap en de gemeente Lelystad hebben besloten om ondernemers uitstel te geven voor het betalen van hun belastingen.

Ondernemers krijgen uitstel van de belastingen wanneer zij deze niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis. De Waterschapsbelasting moet in het geval van uitstel uiterlijk eind augustus betaald worden. Dat moet wel worden aangevraagd via internet.

Betaalt de aanvrager de aanslag voor het Waterschap in termijnen via automatische incasso, dan wordt dit proces stopgezet. GBLT, het belastingkantoor van Waterschap Zuiderzeeland, stuurt pas in september de geplande aanslagen voor de precariobelasting, reclamebelasting en toeristenbelasting.

Voorzichtig met boetes
In Lelystad hoeven alle ondernemers hun gemeentelijke belastingen pas eind juni te betalen. De invorderingsrente wordt ook verlaagd van 4% naar 0,01%, dat is overigens een landelijke regel. Met het opleggen van boetes op het niet tijdig betalen van belasting wordt terughoudend omgegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel